tisdag 2 oktober 2012

Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)






För andra gången så iklär sig Robert Downey Jr rollen som den gamle finurlige engelske detektiven Sherlock Holmes och detsamma gör då Jude Law i form av Holmes vapendragare Dr Watson.
I den här historien så är det den notoriske busen Professor Moriarty (Jared Harris) som ställer till det för vår hjälte med att försöka starta krig mellan olika länder som då i slutändan ska generera en hel del pengar och makt för den käre professorn.

Charmen som den förra filmen levde mycket på är tyvärr som bortblåst i denna.
Här känns det mera som om dom bara tagit lite ingredienser från den och förstärkt dom gånger tre.
Det springs mer, det skjuts fler skott, det slåss häftigare, det sprängs och exploderar dubbelt upp men den här tänkande detektiven som med sin fantastiska slutledningsförmåga hittar lösningar på det mest underliga problem har helt hamnat i skymundan.

Detta är action på hög nivå och ser man filmen som sådan så är det ju välgjort och häftigt explosivt men så mycket Sherlock Holmes är det ju inte längre.

Den som triumferar bäst i denna produktion är den Franska fotografen Philippe Rousselot som verkar ha fått fria händer och riktigt får leka av sig med coola kameraåkningar, slow-motion effekter och annan fototeknik.
Det visuella är behållningen i filmen.
Skådespelarna är väl bra men går mest på rutin känns det som.
Det är ju dock kul att se Noomi Rapace i rollen som zigenerskan Madam Simza Heron men hon gör ju inte så mycket egentligen förutom att glida runt och se mystiskt skön ut.

Högexplosiv action, snyggt filmad historia men som inte fastnar nämnvärt i minnet.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...