onsdag 10 oktober 2012

30 Minutes or Less (2011)






Filmens inledning är riktigt fånig och man får den här känslan av att det här bara kommer att bli ännu en löjlig Amerikansk komedi med unga killars jakt på pengar och brudar men efter en början när pizzabudet Nick (Jesse Eisenberg) lurar av ett par finniga tonåringar  pengar för matleveransen, hans polare Chet (Aziz Ansari) får en avsugning i bilen och bonnläppstjuvarna Dwayne (Danny McBride) och Travis (Nick Swardson) står och juckar framför en TV som visar en hockeymaskbeklädd Jason i fredagen den 13:e så hämtar sig faktiskt historien och gör resten hyfsat underhållande trots allt.

Ojämnt är det.
Humorn pendlar rätt friskt från fånig buskis till riktigt roligt och man vet inte riktigt hur man ska förhålla sig till det till en början rätt milda våldet som på slutet förvandlas till ordentligt våldsamt och också blodigt.

Oduglingen Dwayne vill åt sin farsa Majorens (Fred Ward) pengar men för att få dom så måste ju gubben dö och för att detta ska kunna ske så anlitar han en mördare som då givetvis vill ha mycket betalt och som Dwayne då löser genom att kidnappa Nick som han under bombhot tvingar att råna en bank åt honom.

En helt absurd idé och helt i avsaknad av all logik kan tyckas men det funkar ändå hyfsat bra.
Den babblande Chet och den frånvarande Nick kompletterar varandra bra och all röra till trots så har det blivit en rätt underhållande film.

Egentligen så tycker jag nog att betyg 3 är lite för mycket men en 2:a känns å andra sidan för snålt så jag tar nog hellre i lite.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...