onsdag 24 augusti 2011

Nattens Väktare (2004)



Original titel:  Nochnoy Dozor


Världen består av människor och "dom andra". Dom andra är vampyrer, skiftare, trollkarlar och häxor och är uppdelade i mörka och ljusa.
För länge sedan så skapades en pakt mellan dom mörka och ljusa som innebar att dom skulle leva sida vid sida och låta människorna vara ifred.
Dom så kallade Nattväktarna vandrar på dagen och Dagväktarna på natten för att se till att pakten hålls intakt.
Anton (Konstantin Khabensky) en av dom ljusa väktarna upptäcker att hans tidigare liv plötsligt får betydelse för händelser som hotar pakten samtidigt som en förbannelse sänker sig över Moskva.

Den här Ryska fantasy, skräck, äventyrs historia var ingen speciellt dyr produktion men resultatet visar att man inte behöver spendera en massa miljoner för att slutresultatet ska bli bra.
Det här var en av dom bästa och fräschaste filmer jag sett på länge och fotot är enastående briljant av Sergey Trofimov. Det finns en scen som börjar med att en skruv lossnar från ett flygplan och som sen slutar i en kaffekopp i ett kök och den är helt fantastiskt filmad.
Lite Matrix varning är det på dom här väktarna som hela tiden springer omkring i solbrillor men det köper man lätt eftersom historien i sig räddar upp såna små detaljer.
Det är inte bara blodigt, spännande och en massa häftiga kameraåkningar det finns en liten komisk touch där i bakgrunden också så man blir bjuden på en del skratt också bara man håller ögon och öron öppna.

En dialog ur filmen mellan en mor och sin son:
-Mamma, finns det vampyrer?
-Ja, det finns det...Det är små barn som suger livet ur sina föräldrar!

Rekommenderar denna varmt till alla som älskar älskar skräck, fantasy men också film överhuvudtaget.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Club Karaoke av Björn Hellberg (2004)

  Två karaokeklubbar på den fiktiva orten Loviken och två ägare som ligger i fejd med varandra. Stig Halme som äger Club Karaoke har ständig...