söndag 28 augusti 2011

American Swing (2009)




Det här är dokumentären om Larry Levenson, mannen som i mitten av 1970-talet öppnade USA:s första officiella swinger's club i New York Platos Retreat.
Gamla filmer och bilder varvas med intervjuer med personer som var med när det begav sig och i början av filmen så verkar Larry vara en riktig hjälte när han sitter i TV och förklarar för politiker, religiösa och andra tvivlare att det här med partnerbyte och gruppsex är en fantastisk krydda i vilket väl fungerande förhållande som helst.

Dom som var med pratar bara gott om Larry också, till en början men sen så börjar det smyga fram en del saker som visar att allt kanske inte bara var tip top.
Renligheten på den här klubben var ju diskutabel, maten som serverades visar sig ha varit rätt vidrig, det förekom oändligt med droger och Larry hade ingen som helst koll på sina räkenskaper och det var ju något som till slut blev hans och klubbens fall.

 Att Larry Levenson var en revolutionär och nyskapare vad det gäller sex i USA är ju odiskutabelt och det är ju bara synd att han inte själv var den rätte att ta hand om sina idéer på ett vettigt sätt.
Han hamnade ju i fängelse för skattebrott, klubben förvandlades då till en ordinär porrklubb och när sen Larry släpptes så tog det inte lång tid innan hela rasket slog igen.
Dom sista åren så jobbade The King of Swing som taxi chaufför i New York långt ifrån det glamorösa liv på klubben som han bara några år tidigare levt.

Det är en intressant, rolig, tragisk och bra gjord dokumentär om en händelse och en man som åtminstone jag inte hade någon koll på.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...