onsdag 10 augusti 2011

Exam (2009)



Åtta personer försöker att få ett jobb som assistent i ett mäktigt läkemedelsföretag och ska genomgå ett test där den bäste får anställning.
Dom placeras i ett sterilt rum vid varsitt bord där det endast finns ett tomt papper och en blyertspenna.
Provledaren berättar att det finns en fråga framför dom och dom ska komma upp med ett svar inom 80 minuter.
För att få reda på svaret så måste dom alltså först klura ut frågan.

Frustrationen över att tiden går och deltagarna inte har en aning om hur dom ska lösa sin uppgift får dom ju att börja prata med varandra och försöka lösa problemet tillsammans men eftersom det ju är en tävling så dröjer det ju inte länge förrän det uppstår konflikter och steget till både psykiskt och fysiskt våld är då inte stort.


Det är ju detta som är det intressanta i filmen, hur deras personligheter ändras vartefter tiden går och det framkommer fler och fler hemligheter om dessa personer.
Tyvärr så är skådespelarna lika stela som det rum dom befinner sig i så det blir ju aldrig någon riktig hetta dom emellan.

Regin är lite haltande men fotot är bra och stilrent men sen så känns dom här vändningarna i slutet inte speciellt trovärdiga.
Hyfsad underhållning dock och med en idé som skulle kunna ha blivit mycket bättre.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...