fredag 26 augusti 2011

Bang Bang You're Dead (2002)





Trevor, (Ben Foster) en outsider som trakasserats av några i skolans fotbollslag så att han hotat att spränga dom i luften med en hemmagjord bomb.
Trots att det bara var en attrapp så agerar skolan med hårda tag, inför noll-tolerans vad det gäller föremål som kan användas som vapen och livet blir etter värre för Trevor som har ögonen på sig från både elever, lärare och föräldrar som helst skulle vilja se att skolan sparkade ut honom.
Dramaläraren Val Duncan (Tom Cavanagh) ser dock en talang i Trevor och vill ge honom en huvudroll i pjäsen Bang Bang You're Dead, en kontroversiell pjäs som dom flesta tror bara kommer att förstärka Trevors destruktiva beteende.
Det här var inte bara en mycket bra film utan det här är nog en mycket viktig film också och den borde visas för ungdomar i skolor världen över, för vuxna också för den delen.


Det har ju hänt så många gånger att ungdomar dödat i skolor och här får man en inblick i en massa dolda anledningar till varför sådant kan hända och händer. 
Lärarna på den här skolan har ju ingen aning om vad som ligger bakom Trevors beteende förrän dom får se dom filmer han själv tagit med sin digitalkamera då en helt ny värld öppnas för dom och dom elever som ansetts som mönsterpersoner kanske ändå inte var detta och tvärtom.
Skådespelarna är mycket bra och allting känns verkligen realistiskt, det är gripande dramatiskt och man sitter där med en hel del funderingar efteråt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...