söndag 21 augusti 2011

Devil (2010)





Poliserna Bowden (Chris Messina) och Markowitz (Joshua Peace) blir kallade till ett, till synes vanligt självmord.
En man har hoppat från sin arbetsplats 20 våningar upp.
När poliserna väl är på plats så får dom ett meddelande om att en hiss med fem personer fastnat i samma byggnad och att allt inte står rätt till därinne.
Det visar sig efter ett tag att en av dessa fem personer inte är den hon eller han utger sig för att vara och dessutom så bär alla på lite hemligheter i bakfickorna.

Av ett ganska ordinärt manus så har ändå regissören John Erick Dowdle satt ihop en jävligt tajt film som är riktigt spännande.
Man sitter hela tiden och försöker lista ut vem som är god och vem som är ond och även om jag lyckades att göra det så hade jag ändå fel, hur konstigt det än kan låta.

Ganska okända skådespelare i rollerna men dom gör ett bra jobb och fotografen Tak Fujimoto som ju är en rutinerad herre håller uppe spänningstemperaturen förträffligt med sina klaustrofobiska kameravinklar och inledningen av filmen där en upp och nedvänd kamera flyger över Philadelphia är riktigt cool.
Filmen har lite mer än både skräck och blod och själva grunden bygger på en gammal saga om gud och djävulen som vi får veta lite mer om av den Mexikanske säkerhetsvakten Ramirez (Jacob Vargas).
Denna produktion tillför väl inte något nytt i skräckfilmsgenren direkt men det är ett gott hantverk och en välgjord nagelbitare under 80 minuter.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Club Karaoke av Björn Hellberg (2004)

  Två karaokeklubbar på den fiktiva orten Loviken och två ägare som ligger i fejd med varandra. Stig Halme som äger Club Karaoke har ständig...