tisdag 3 september 2024

Kompani Svan - Säsong 1 (2022)

 



Jag måste erkänna att jag var tveksam till den här dokumentärserien och trodde nog att det bara skulle bli ännu en i raden av serier där kändisar lallar runt, flamsar och gnäller. Jag hade verkligen fel både vad det gällde programmet och framförallt en del av deltagarna.

Själva upplägget är att en samling av 12 mer eller mindre kända personer ska genomgå en komprimerad rekrytutbildning på en militär förläggning långt uppe i den lappländska vildmarken under ledning av Gunde Svan och Mikael Tornving som båda två har erfarenhet av befälsutbildning inom det militära.

Det handlar om riktigt hårda fysiska och psykiska uppdrag som ska utföras och rekryterna får verkligen känna på hur det är att tänja på sina gränser och förmågor. Några ger upp efter ett tag medan andra övervinner både sig själva och naturen runtomkring för att till slut stå vid målet efter en månad ute i vildmarken.

Spännande, dramatiskt, roligt, fascinerande och lärorikt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...