söndag 15 oktober 2023

Tiotusen Tårar av Erik Lewin (2023)

 



Efter några riktigt spännande böcker där författaren Erik Lewin har tagit upp attentat på hemmaplan, hämnd och miljöterrorism så känns det ändå som om han här kommit hem, det är det här han kan utan och innan som den före detta militär han är med många år utomlands i bagaget.
Här får han också lufta sitt missnöje med svenska politikers handlingsförlamning och FN:s svek på flera platser i världen.

Han plockar också här in en person från tidigare berättelser som man tidigare förstått är en karaktär som han är förtjust i. 
Isaac Langer som för några år sedan hämnades sin familj genom att mer eller mindre utrota alla kriminella MC klubbar i Sverige och som är internationellt efterlyst dyker upp här med sin grupp för att hjälpa svenska och finska FN-trupper när det kommer till att få ut tiotusen desperata flyktingar ur ett litet fiktivt afrikanskt land. Flyktingarna är jagade av rebeller stödda av ryska legoknektar och dom drar sig inte för att våldta och slakta kvinnor och barn.

Riktigt fascinerande historia. Dramatiskt spännande och oerhört grymt, man har nästan blodsmak i munnen och bilden av stympade kroppar på näthinnan efter att ha läst denna bok.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...