torsdag 19 oktober 2023

Munich Games - Säsong 1 (2022)

 




50 år efter massakern under München OS 1972 så ska det hållas en fotbollsmatch mellan ett Israeliskt och ett Tyskt lag på just Olympiastadion i München. Evenemanget är för att hedra offren och att människor inte ska glömma bort vad som hände då.
Både tysk och israelisk underrättelsetjänst får dock indikationer på att någonting kan vara på gång och den israeliska analytikern Oren Simon (Yousef Sweid) sätts att jobba med den tyska polisen Maria Köhler (Seyneb Saleh) för att om möjligt få fram mer information.

En riktigt tät och spännande historia där två personer som verkligen inte fungerar tillsammans är tvungna att ändå samarbeta för att komma framåt och där tysk regelstyrd polisverksamhet verkligen inte är densamma som den Mossad utför.
Vi får här se hur lätt det kan vara att manipulera media, människor och polis om man bara har rätt verktyg och vet hur man ska använda dom.

Ett utnyttjande av en tragisk händelse och oskyldiga människor för att få till stånd politiska förändringar.

Enastående skådespelare i alla mindre och större karaktärer och en knorr på slutet som lyfter en redan mäktig verklighetsnära serie.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...