fredag 6 oktober 2023

Sagan om Drakens Återkomst - Säsong 1 (2021)

 


Original titel: The Wheel of Time



Själva grunden i Robert Jordans berättelser är att livet är ett hjul där tiden går runt och saker som inträffat kommer att inträffa igen. Bokserien som kom ut på 90-talet och den här serien heter ju också i original The Wheel of Time.
För 3000 år sedan så räddade en man som kallades för den återfödde Draken världen från den mörka skuggan och nu när mörkret åter hotar att lägga sig så letar magikern Moiraine Damodred (Rosamund Pike) efter den person som nu sägs ha återfötts som Draken och som ska ha förmågan att åter rädda världen.

Visst är det ibland svårt att skilja på alla dessa fantasyfilmer och serier, det är ibland som att karaktärer, monster, miljöer och historier liksom går in i varandra och så är det ju även här.
Man tycker man sett vissa scener förut, var det i Sagan om Ringen, Game of Thrones eller kanske The Witcher?

Den här serien är väldigt välgjord, miljöerna är fantastiska, fotot strålande vackert och spänningen är påtaglig liksom det grymma våldet och berättelsen är så där typisk fantasy-aktig. Det som den här första säsongen förlorar lite på är att det kanske går lite för fort, man hinner liksom inte komma under skinnet på karaktärerna ordentligt och det känns som om skådespelarna inte heller vaknar till förrän i det sista avsnittet förutom kanske Rosamund Pike som är iskallt bra som den goda häxan Moiraine.

Ska strax ta tag i säsong 2.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...