onsdag 18 oktober 2023

Sagan om Drakens Återkomst - Säsong 2 (2023)

 





Våra vänner sen den första säsongen är nu utspridda lite varstans och Rand (Josha Stradowski) som nu vet att han är den utvalde Draken och som lever i tron att ha besegrat den onde Ishamael (Fares Fares) har dragit sig undan till en by där han inlett ett förhållande med värdshusägaren Selene (Natasha O'Keeffe).
Moiraine Damodred (Rosamund Pike) har förlorat sina krafter och går mest omkring och surar medan hennes väktare Lan Mandragoran (Daniel Henney) undrar vad som håller på att hända. Allting medan ondskan växer sig allt starkare och hotar världen.

Jo, det låter lite rörigt och det är det också i dom första avsnitten där det tar en stund innan historien sätter sig sen så satt jag och retade upp mig på att Rand som är den mäktige pånyttfödde Draken med alla sina magiska krafter inte gör ett dugg för att rädda världen, det är alla andra runtomkring honom som gör skitjobbet. Han glider med på en räkmacka men får stå där på slutet och ändå ta emot folkets jubel.

Njae, jag är lite besviken men det är en förbannat snygg serie och det räcker långt att ögat får i sig lite njutning, det är också kul att se Fares Fares i en riktigt ond karaktär.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...