tisdag 30 maj 2023

Unknown (2011)

 




Vetenskapsmannen Dr Martin Harris (Liam Neeson) har precis anlänt till Berlin med sin fru Elisabeth (January Jones) för att deltaga på en konferens. Väl framme vid hotellet så upptäcker han att det saknas en väska. Harris hoppar in i en taxi för att åka tillbaka till flygplatsen men i stressen så kör den kvinnliga föraren av vägen och bilen hamnar i vattnet.
Harris vaknar upp på ett sjukhus och får reda på att han legat där i fyra dygn men att ingen har sökt honom. Efter att ha blivit omplåstrad och fått lite ordning på minnet så beger han sig tillbaka till hotellet bara för att träffa på sin fru som inte vet vem han är och som dessutom har en annan man vid sin sida som säger sig vara Dr Martin Harris (Aidan Quinn).

Inledningen på den här filmen är riktigt intressant, det är många spännande frågetecken som flyger omkring runt Harris när han med hjälp av den unga taxichauffören Gina (Diane Kruger) försöker ta reda på vad som hänt och vem han egentligen är. När det är en 20 minuter kvar och när några frågor får sina svar så blir det dock ganska fånigt och den här sista slutspurten sänker den här historien som ändå började så intressant.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...