tisdag 2 maj 2023

Feed (2022)

 





En familj någonstans i norra Sverige har en campingplats som håller på att gå i konkurs och för att försöka rädda anläggningen så bjuder dom in en känd influencer och hennes vänner för att skriva och vlogga om platsen.
När ungdomarna kommer dit så får dom hör en gammal sägen om en häxa som sägs leva i sjön och som livnär sig på dom som befinner sig där. Det dröjer inte länge förrän det händer saker som gör att gänget börjar att fundera på om det finns någon sanning i denna gamla historia.

Har man inte så många idéer själv så finns det ju en mängd såna som man kan låna från andra skräckfilmer och det har verkligen manusförfattarna Paolo Vacirca, Henry Stenberg, Filip Hammarström & regissören Johannes Persson gjort. 
Den här historien är överfylld av gamla skräckfilms klichéer men det har jag ingenting emot om det nu är skickligt gjort, tyvärr så är det inte det i detta fallet.

Det här är riktigt uselt även om inledningen är hyfsat intressant men vartefter minuterna går så blir det sorgligt nog bara sämre och sämre till ett slut som är rent fånigt där man blir presenterad någon form av miljöutläggning som då ska förklara en del händelser. En och annan liten scen klarar sig ovanför kvalitetsgränsen men det räcker inte.

Om det här hade gjorts med glimten i ögat och en gnutta humor så hade jag köpt det men här är faktiskt tanken en seriös skräckfilm och då faller allting pladask.
Det finns ingen intressant karaktär i historien att fatta tycke för och när 45 minuter av filmen hade gått så satt jag och hoppades på att alla skulle dö.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Whitechapel - Säsong 5 (2011)

  Den dömda seriemördaren Calvin Mantus ( Tom Fisher ) flyr under en bevakad permission och bara några timmar senare så får kriminalkommissa...