torsdag 25 maj 2023

Storsjöodjuret av Jonas Moström (2013)

 



Tre ungdomar i Östersund ser något mystiskt röra sig i Storsjön och helt plötsligt så har uppmärksamheten kring Storsjöodjuret vaknat till liv igen. Den tyske affärsmannen Max Müller planerar tillsammans med kommunen att bygga ett odjurscenter för att locka turister men då måste en del boende på platsen flytta vilket inte blir populärt.

En grupp kallad Jamtlands Drabanter börjar att höja sina röster för att förhindra utlänningars påverkan i regionen och deras sätt att föra fram sina åsikter blir mer och mer hätska.

Överläkare Erik Jensen får in en kvinna som först verkar ha ramlat i vattnet men som det sen visar sig ha fått ett slag i huvudet och knuffats i. Kriminalkommissarie Johan Axberg är pappaledig och låter andra kolla upp detta men han släpper ändå allt när hans Farmor blir misshandlad i hemmet och förd till sjukhuset. 

Två utredningar som går parallellt med varandra men där en hel del gemensamma nämnare hela tiden korsar varandra. En berättelse om hat, bitterhet, hämnd och rädsla med en upplösning som kanske ändå inte är en upplösning.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...