onsdag 31 maj 2023

Hajen 4 (1987)

 


Original titel: Jaws - The Revenge



Efter uppgörelsen på Sea World i den förra filmen så har nu Sean Brody återvänt till Amity och har nu ansvaret över polisväsendet på ön, precis som sin far när han levde.
En natt när Sean är ute för att ordna med en boj så blir han attackerad och dödad av en enorm vithaj och hans mor Ellen är övertygad om att det är samma haj som kommit tillbaka för att hämnas på familjen.

Efter begravningen så åker Ellen med sin andra son Michael och hans familj ner till Bahamas där han jobbar som marinbiolog och det dröjer givetvis inte länge förrän Hajen följt efter dit för att avsluta jobbet.

Hajen åker till Bahamas skulle man kunna kalla den här filmen, då skulle det åtminstone finnas någonting att roas av för resten av den här produktionen är allt annat än rolig och bra. Skådespelarna är torra, Lorraine Gary som spelar Ellen Brody är rent usel. Det är ju bara Michael Caine som håller flaggan något sånär uppe men det gör han ju på ren rutin och man sitter ju och undrar vad han ens gör i den här filmen.

Hajen ser ut som någon leksak i gummi, långt ifrån det som Steven Spielberg presenterade i den första filmen om detta vattenlevande monster. Betyget får Caine och så några mysiga scener från Karibien.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...