tisdag 30 maj 2023

Limbo - Säsong 1 (2023)

 




Tre väninnor som har ett till synes bra liv får allt omkullkastat en natt när telefonen ringer och polisen meddelar att deras söner varit med om en bilolycka och befinner sig på sjukhuset.

Det är lite svårt i början av denna serie att få ihop alla relationer, vilka som är föräldrar och barn till vilka men det ljusnar när väl kvinnornas söner hamnat på sjukhuset. Det är också nu allting börjar eller början till slutet kanske man ska säga för härifrån så är detta ett otroligt smärtsamt och tungt drama där man som tittare inte får mycket sol att värma sig till. Rakel Wärmländer som spelar Ebba ligger bakom detta drama och hon tillsammans med Sofia Helin och Louise Peterhoff som har dom bärande rollerna är enastående bra och lyfter verkligen hela historien och det behövs för det känns som om det blir lite för mycket efter ett tag. Det räcker inte med att mammorna jobbar med ångesten av att barn har drabbats av allvarliga skador utan det blandas in skilsmässor, ekonomiska problem, otrohet och psykopatiska före detta partners.

Med allt detta så hade man ju hoppats på ett ordentligt avslut på gott eller ont men istället så blir det lite anti-klimax av allting.

Skådespelarna är så fruktansvärt bra så dom ser till att allting ändå hålls ihop ordentligt.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...