lördag 19 december 2020

Världarnas Krig (2005)

 


Original titel:  War of The Worlds


Steven Spielbergs version av H.G. Wells klassiska historia om fientliga utomjordingar som har som mål att utplåna mänskligheten är en riktigt snygg och specialeffektspäckad film med en riktigt bra Tom Cruise i huvudrollen som kranföraren Ray Ferrier som verkar ha skolkat från alla föräldralektioner i livet, vilket hans två barn genom hela historien också låter honom veta.

Spielberg bygger upp berättelsen skickligt där han låter oss tittare få känna huvudpersonerna lite grann innan helvetet brakar loss, vilket det också gör med besked för sen är det ingen vila och ingen ro utan fullt ös hela vägen tills allting bara stoppar. Det känns ungefär som en dragster som helt utan förvarning kör in i en bergvägg och pulvriseras.

Den här filmen har det mesta förutom ett genomtänkt slut, den skulle behöva vara 60 minuter längre för att det skulle hålla hela vägen.
Synd på så bra, intressanta och visuellt coola 100 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...