torsdag 17 december 2020

Prom Night (1980)

 




Jamie Lee Curtis hade ju bara några år innan den här filmen fått sitt stora genombrott i Halloween så det är väl klart att det var en fantastisk magnet att ha henne med i denna historia, tyvärr så är hennes deltagande ganska meningslös för hon har ingen viktig roll överhuvudtaget. Hon är bara med som någon form av inredningsdetalj och det skulle inte gjort någonting för kvaliteten om hon inte var med överhuvudtaget..men som sagt, hennes namn drog publik så filmskaparna gjorde väl rätt ändå.

Underhållningsvärdet i denna är rätt lågt, det är en massa klichéer staplade på varandra och filmmakarna har använt det här med hämnd efter en händelse i barndomen som huvudingrediens och så ett par udda filurer längs vägen som ska få oss tittare att tro att just dom är mördaren men tyvärr så har inte regissören Paul Lynch lyckats att få ihop det på ett speciellt bra sätt och sen så blir det rätt fånigt med en mördare som ska vara brutalt grym men som ändå snubblar omkring som en pajas. Det räcker inte att bara ha med Jamie Lee Curtis på rollistan och inte heller så räcker det med att ha Leslie Nielsen med som rektor för skolan där denna årliga bal äger rum så slutresultatet blir bara sisådär. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...