fredag 18 december 2020

13 Cameras (2015)

 


Original titel:  Slumlord


Trots att PJ McCabe och Brianne Moncrief som spelar det unga paret Ryan och Claire är rätt trista i sina karaktärer så drar inte det ner tempot på denna historia för det känns nästan som om det finns en mening med det och att den är för att ge Neville Archambault ordentligt med utrymme för sin roll som den otroligt obehagliga hyresvärden Gerald.

Ryan och Claire som väntar barn har precis flyttat in i ett hus som dom hyr av den äldre och väldigt underlige Gerald. Ryan är väl måttligt förtjust i både frun och det väntande barnet och håller sig med en älskarinna i form av sin unga snygga assistent Hannah som kommer på besök hemma hos paret så fort Claire är ute men vad ingen vet är att Gerald monterat upp kameror och mikrofoner i vartenda litet skrymsle i huset och ser och hör allt som händer och sägs.

Det var länge sedan jag såg en så intensiv och påträngande karaktär som denne hyresvärd och Neville Archambault är strålande i den rollen och filmen bjuder inte bara på ett par riktigt obehagliga scener utan även några ordentliga skruvar i historien där slutet till och med framkallar en del skratt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...