onsdag 23 december 2020

Bloody Pit of Horror (1965)

 


Original titel:  Il Boia Scarlatto


Bara några minuter in i denna film så undrade jag om detta var tänkt att vara en komedi eller om det verkligen skulle vara en seriös skräckfilm. Jag insåg dock fort att det inte skulle vara roligt men eftersom den här produktionen är så genomusel så blev det med den vetskapen bara ännu roligare.

Det är en Italiensk produktion där skådespelarna är dubbade till Engelska men det gör varken till eller ifrån för skådespelarna är ändå så dåliga, varenda sekund är så amatörmässigt regisserad och musiken låter som om det är någon blind enarmad och berusad person som sitter med en synth på Ålandsbåten och plinkar.

Handlingen om man nu kan kalla det för det utspelar sig på ett gammalt slott där det hundratals år tidigare bott en brutal mördare kallad The Crimson Executioner som sen också avrättades i källaren på sitt egna slott.
Nu kommer det en bokförläggare, en författare och några manliga och kvinnliga modeller till platsen för att ta bilder inför en kommande bok men det dröjer inte länge förrän det första dödsfallet inträffar och gänget inser att den nuvarande ägaren av slottet har mer än ett skelett i garderoben.

Denna film kan vara värd att ses enbart för fightingscenerna som ändå är enastående roliga i all sin uselhet och dessutom en scen med ett lik som upprepade gånger blinkar med ögonen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...