fredag 25 december 2020

Madagaskar 2 (2008)

 


Original titel:  Madagascar 2 - Escape to Africa


Alex (Ben Stiller), Marty (Chris Rock), Melman (David Schwimmer) och Gloria (Jada Pinkett Smith) har beslutat att ta sig från Madagaskar tillbaka till New York och det tänker dom göra i ett upprustat flygplansvrak som lemurkungen Julien (Sacha Baron Cohen) och hans undersåtar fixat i ordning och som pingvinerna ska köra.
Saker och ting går dock inte riktigt som tänkt och vännerna ser sig istället kraschlanda på en savann någonstans på det Afrikanska fastlandet.

Den här filmen var mycket bättre än den första, animeringen är enastående, humorn vassare och historien sitter bättre. Den första kvarten när gänget befinner sig på det allt annat än säkra flyget är enastående och det enda minuset i den här berättelsen är väl den där utomordentligt irriterande gamla damen som vi stiftade bekantskap med redan i den första filmen och som har en benägenhet att även här dyka upp i tid och otid.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...