tisdag 22 december 2020

Ett Kallt Fall av Peter May (2019)

 


Original titel:  Extraordinary People


Precis som huvudkaraktären i den här berättelsen, Enzo Macleod så är författaren Peter May född i Skottland men boende i Frankrike.
Det är otroligt detaljrikt skrivet oavsett om det handlar om gator eller gränder, institutioner, historia eller sex och ibland blir det nästan lite för mycket. Det känns som om han iklär sig en roll som lärare med pekpinne som ämnar se till att vi läsare verkligen tar in allt.
Först trodde jag nästan att denna bok var skriven i mitten av 2000-talet eftersom May beskriver sökandet på nätet ungefär som om det var någonting helt nytt.

Hur som helst så är det ju välskrivet och bra med en historia som för tankarna lite till Da Vinci Koden och är riktigt cineastisk i upplägget och jag skulle inte bli förvånad om denna historia dyker upp som film inom en snar framtid.

Enzo Macleod är en fd rättsmedicinare som nu arbetar som lärare. Han har gått med på ett vad att lösa 7 kalla fall i Frankrike och börjar med den kände läraren och filmvetaren Jaques Gaillard som 10 år tidigare mystiskt försvann och spåren han följer leder rätt ner i katakomberna under Paris gator.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...