torsdag 27 september 2012

The Cabin in The Woods (2011)






Ett gäng ungdomar ska tillbringa en weekend i en enslig stuga i skogen (Det låter väl ovanligt för att vara en Amerikansk skräckfilm) men när dom väl kommer dit så dröjer det inte länge förrän dom anar att allting inte står rätt till.
I källaren så hittar dom en massa prylar som tillhört tidigare ägare och samtidigt så väcks någonting till liv i skogen utanför.

Ja, den här filmen var väldigt hypad innan den hade premiär som den mest ovanliga och annorlunda skräckfilmen på mycket länge och visst är den originell.
Redan när dom här ungdomarna kommer ut till det här stället i skogen och man får se att det är exakt samma stuga som i Evil Dead så inser man ju att det här är något speciellt och att det finns en mening med just detta sammanträffande.

Alla beslut som dessa ungdomar tar har betydelse för vilken skräckupplevelse dom kommer att råka ut för.

Manusförfattarna har verkligen sprudlat av kreativitet när dom knutit ihop den här historien, tyvärr så lyckades dom inte riktigt göra en film som håller vad alla idéerna lovar.

Det roligaste i filmen är ju att dom här ungdomarna inte fattar något utav det som händer utom då den ende som hela tiden är påtänd, han är den som ser klart och tydligt och kommer sanningen närmast.

Det är dock lite för ytligt och tråkigt trots alla coola effekter och alla referenser till gamla skräckfilmer.
Rätt annorlunda är det i alla fall, inte så värst medryckande men ändå ett gott hantverk.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...