tisdag 4 september 2012

Snow White and The Huntsman (2012)





Bröderna Grimm skrev ju denna ganska grymma saga i början av 1800-talet som sen Walt Disney gjorde om 1937 till en sockersöt animerad historia och nu så har regissören Rupert Sanders återvänt till originalet som han följer hyfsat bra.

Snövit som spelas av en tråkigt stel och uttryckslös Kristen Stewart har suttit inlåst i flera år i det slott som hennes onda styvmor Ravenna (Charlize Theron) regerar över.
När hon får reda på att Ravenna behöver hennes hjärta för att behålla sin skönhet så lyckas Snövit fly och hamnar efter ett tag i den mörka skogen som inte många klarat sig levande ifrån.

Ravenna skickar ut en jägare (Chris Hemsworth) för att hitta Snövit men istället så hjälper han henne till en fantastisk sagolik plats i skogen där dom bland annat stöter ihop med en samling dvärgar.

Charlize Theron är helt underbart ondskefull som Ravenna och Chris Hemsworth passar alldeles utmärkt som den råbarkade men ytterst godhjärtade jägaren som blir Snövits räddning.

Det är mäktigt, våldsamt, vackert och fantasifullt och det är egentligen bara den tråkiga Kristen Stewart som drar ner betyget i den här historien..








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...