måndag 24 september 2012

The Iron Lady (2011)





Margaret Thatcher blev ju under åren som Englands Premiärminister känd för att vara hård och inte rucka på sina principer, därav kallades hon ju också Järnladyn.
Hon var en rebell och ensam kvinna i ett politiskt mansdominerat England.

Vi får väl här egentligen inte någon detaljerad bild av hennes inledande politiska karriär utan den biten hafsas igenom relativt snabbt, inte heller så går man in så mycket på tiden som Premiärminister, här handlar det mer om Thatcher efter att hon slutat som politiker, hennes tankar och minnen, saknaden efter sin man och hur hon kämpar med en begynnande demens.

Meryl Streep är ju helt fantastisk i rollen som Margaret Thatcher och bär upp hela denna film. Hon äger varje sekund hon är i bild och allting runtomkring blir faktiskt lite ointressant.
Dom har pusslat in lite äkta historiska filmbilder emellanåt men det känns mest som om dom försökt fylla ut tiden för dom för inte historien framåt på något speciellt sätt.

Det här handlar om människan Thatcher och inte den politik hon förde eller dom händelser som skedde under hennes tid som Englands ledare.

En one-man show är det och på grund av att Meryl Streep är så förbannat bra så räcker det väldigt långt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...