måndag 31 januari 2022

The Wolf of Wall Street (2013)

 




Under 80 och 90-talet så drog aktiemäklaren Jordan Belfort in en sanslös mängd med pengar och han levde som varje dag vore hans sista med alkohol, droger och prostituerade. Den här filmen regisserad av Martin Scorsese och med Leonardo DiCaprio i huvudrollen bygger på Belforts väg till toppen, livet däruppe och fallet därifrån.

Historien är som en Highway to Hell i 300 kilometer i timmen från första bildrutan och det är egentligen bara den sista minuten av filmen som man kan andas ut. 
Många har påpekat att Scorsese här förskönar användandet av droger och prostituerade men jag tror bara att den över 70-åroga rebellen är ute efter att provocera och det lyckas han ju verkligen med redan dom första fem minuterna där det kastas prick med dvärgar på kontoret och där Belfort snortar kokain ur en kvinnas stjärt.

Det är till och från obehagligt beklämmande och tragiskt men också förbannat bra och skådespelarna är enastående med Leonardo DiCaprio som den utan livsbromsar helt galna Jordan Belfort.

En käftsmäll till film och sanslöst underhållande.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...