tisdag 11 januari 2022

Creature with The Atom Brain (1955)

 





Den före detta gangstern Hennesy blir brutalt mördad i sitt hem av en man med otrolig styrka och som dessutom går därifrån helt oberörd trots att han blir skjuten ett flertal gånger i ryggen av offrets män.
Kriminalkommissarien Dave Harris och rättsläkaren Chet Walker blir mäkta konfunderade när dom hittar fingeravtryck efter gärningsmannen innehållande radioaktiv strålning och frågetecknen blir inte färre av att det visar sig att avtrycken tillhör en död man som för några dagar sedan försvunnit från stadens bårhus.

En sci-fi skräckis regisserad av Edward L. Cahn som faktiskt är rätt underhållande i all sin fånighet. Skådespelarna med Richard Denning i den bärande rollen som rättsläkaren Chet Walker är bra och det är väl egentligen bara den onde busen i samlingen som känns rätt grådaskig.
En kul detalj är att detta var en av dom första filmerna som innehöll scener där man verkligen ser hur skotten träffar sitt mål, där kläderna alltså trasas sönder av kulorna.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...