söndag 9 januari 2022

Mumien (1999)

 


Original titel:  The Mummy



Brendan Fraser spelar äventyraren Rick O'Connell som irrar runt i öknen utanför Kairo under 1920-talet som en hunkigare version av Indiana Jones och där han stöter ihop med den unga vackra bibliotekarien Evelyn (Rachel Weisz) och hennes bror Jonathan (John Hannah). Dom slår lite motvilligt sina påsar ihop när det visar sig att Rick verkar veta vad den mytomspunna staden Hamunaptra är belägen som enligt legenden ska gömma en enorm guldskatt.

Dom omaka vännerna kommer dock snart få vetskap om att det inte bara är guld som finns nedgrävt i staden utan även en flera tusen år gammal mumie som bara väntar på att ånyo få vakna till liv och göra livet surt för mänskligheten.

Regissören Stephen Sommers har gjort en rätt underhållande film med klar matinékänsla över sig. Visst är det lite glättigt och tunt emellanåt och med effekter som inte riktigt håller hela vägen men ett hyfsat äventyrs-spektakel som roar för stunden är det.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...