måndag 1 november 2021

Star Wars Episode VII: The Force Awakens (2015)

 




Den unga skrotletaren Rey (Daisy Ridley) snubblar över roboten BB-8 som visar sig ha en karta som ska visa vad den mytomspunna Luke Skywalker gömmer sig. Med hjälp av den avhoppade Stormtroopern Finn (John Boyega) så försöker hon ta BB-8 till motståndsrörelsen som leds av Prinsessan Leia (Carrie Fischer) men jagas samtidigt av den maskerade Kylo Ren och Den Nya Ordningen.



Den här filmen utspelar sig ca 30 år efter Darth Vaders död och det nya mörka hotet mot demokratin i galaxen heter här Kylo Ren och som visar sig inte bara ha en Jedi krigares krafter utan också vara släkt med några av filmseriens hjältar. Trots att det finns en hel del mer eller mindre intressanta karaktärer i denna historia så är den självklara huvudpersonen den unga kvinnan Rey som också visar sig ha kopplingar till både Luke Skywalker och Prinsessan Leia.

Ett antal karaktärer från långt tillbaka i tiden dyker upp och det blir lite nostalgiskt mys för oss som började titta på den här filmserien redan i slutet av 70-talet.

Effekterna sitter klockrent, skådespelarna är bra och det är riktigt tajt regisserat av J.J. Abrams.
Maffigt, spännande och enastående snyggt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...