torsdag 18 november 2021

Star Wars Episod IX: The Rise of Skywalker (2019)

 




I den här nionde och sista delen i Star Wars serien (tror nog att det kan dyka upp fler filmer vad det lider) så visar det sig att den gamle Kejsaren Palpatine (Ian McDiarmid) fortfarande är vid liv och drar i dom onda trådarna från ett hemligt gömställe. Den mörka sidan har en krigsflotta på gång och tänker förinta motståndsrörelsen som leds av Prinsessan Leia (Carrie Fisher) en gång för alla.

Handlingen i den här filmen som inte skiljer sig nämnvärt från dom tidigare kretsar i alla fall kring Rey (Daisy Ridley) och Kylo Ren (Adam Driver) och deras mystiska distansförhållande där dom i tid och otid får kontakt med varandra. Förutom det så är det mest en massa jagande i rymdfarkoster, skjutande och exploderande och så får vi ånyo möta Han Solo (Harrison Ford), Luke Skywalker (Mark Hamill) och Lando Calrissian (Billy Dee Williams) som stapplar omkring som dom åldringar dom är. Allt för att vi gamla Star Wars-fans ska bli nöjda och glada. Prinsessan Leia har ju dessutom en förvånande stor roll trots att Carrie Fisher ju hade varit död i nästan tre år när den här filmen hade premiär.

Visst är det en imponerande och snygg äventyrs/action/sci-fi film men Star Wars känslan finns inte längre och karaktärerna är så tråkiga så det räcker inte med alla häftiga effekter för att det ska bli riktigt bra.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...