torsdag 2 maj 2019

Kackerlackorna av Jo Nesbø (1998)



Original Titel:  Kakerlakkene


Norges ambassadör i Thailand hittas brutalt mördad i ett rum på ett sunkigt motell i Bangkok och i hans väska så hittas mängder med barnpornografiska bilder. För att om möjligt undvika en politisk skandal så skickas kriminalkommissarie Harry Hole ned till Bangkok i hemlighet för att hjälpa Norska UD och den Thailändska polisen med fallet. Harry är dock inte den diplomatiska typen och bryr sig föga om vad som är politiskt känsligt så länge dom fula fiskarna hamnar på kroken.

Den andra boken om den norska polisen och periodaren Harry Hole är snäppet bättre än den förra och det beror mest på att beskrivningen av Bangkok är så visuellt, det känns verkligen som om man är där i den heta grytan tillsammans med Harry med allsköns karaktärer, både onda och goda.
Det är en bra men snårig historia som i ett intensivt spännande slut nystas upp och även om jag ännu inte tagit Harry Hole till mitt hjärta så ska jag ge honom ett par chanser till.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...