torsdag 16 maj 2019

Fargo - Säsong 1 (2014)




Vi befinner oss på den lilla orten Bemidjii i Minnesota där den misslyckade försäkringsagenten Lester Nygaard (Martin Freeman) råkar stöta ihop med den lejde mördaren Lorne Malvo (Billy Bob Thornton) på ortens sjukhus och råkar efter ett missförstånd beställa ett mord på en av sina gamla klasskamrater, tillika en av ortens mest framgångsrika företagare och svin Sam Hess (Kevin O'Grady).
Det här mötet på sjukhuset sätter igång en rad händelser och grymma mord som får poliskommissarien Molly Solverson (Allison Tolman) inblandad och trots motviljan från hennes kollegor så vägrar hon att ge sig förrän alla trådar sitter ordentligt fast.





1996 så kom Joel och Ethan Coens film Fargo och här 18 år senare så kommer TV-Serien som lite löst bygger på den historien.
Efter första avsnittet av denna serie så var jag totalt fast. Det är en samling enastående skådespelare i ett antal fantastiskt bisarra karaktärer, det är spännande, våldsamt och hysteriskt roligt. Historien skruvar sig fram genom ett snötäckt iskallt landskap och man har ingen aning om vad som kommer att hända härnäst, vem som kommer att dö eller leva.

Billy Bob Thornton är underbar som mördaren Lorne Malvo som går omkring som en elegant klädd Terminator genom tillvaron och helt utan något som helst samvete tar livet av allt och alla som råkar vara i vägen och så har vi Allison Tolman vars poliskommissarie Solverson man inte kan låta bli att tycka om och som stångar sig blodig mot allehanda dumskallar till kollegor.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...