måndag 3 december 2018

Morran & Tobias - Som en Skänk från Ovan (2016)




Monica Gunnarsson (Johan Rheborg) och hennes son Tobias (Robert Gustafsson) bor och lever tillsammans i ett hus som efter ett misslyckat trimningsförsök av en bil fattar eld och brinner ner till grunden.
Av kommunen så får dom nu ett tillfälligt boende en bit bort men det är någonting som inte stämmer med det nya huset,
det verkar som om dom två på något sätt har ett gemensamt förflutet innanför dom nya väggarna.


Jag tillhör ju dom som inte sett TV-avsnitten med dessa två karaktärer innan jag såg filmen men det var ju inte svårt att ganska fort inse att detta nog inte passar i långfilmsformat.
Johan Rheborg är helt enastående i sin karaktär och den som håller hela produktionen på benen, vad det gäller Robert Gustafsson så känns hans figur som en sån där man sett honom göra massor med gånger förut så det blir bara en form av upprepning.
Ett par scener är hysteriskt roliga, fler scener är inte det och sen så blir det några gånger så att man nästan får skrattet i halsen för det blir så tragiskt och sorgligt alltihopa så man vet inte riktigt vad filmteamet hade tänkt.

Väldigt ojämnt med några toppar och fler dalar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...