onsdag 31 oktober 2018

Tjejen som Föll Överbord (1987)




Org titel:  Overboard




Den ofantligt rike Joanna anlitar snickaren Dean för att bygga om hennes garderob på lyxyachten. Dom två hamnar dock snart på kollisionskurs med varandra och det hela slutar med att Dean hamnar i vattnet utan att ha fått betalt för jobbet.
Ett dygn senare så hamnar Joanna  sjukhus efter att också hon trillat överbord och när Dean får veta att hon drabbats av minnesförlust så tänker han ge igen.


Först så tänkte jag skriva att den här komedin regisserad av Garry Marshall inte riktigt åldrats med välbehag men med närmare eftertanke så tyckte jag nog inte att den var så mycket bättre första gången jag såg den i slutet av 1980-talet.

Inledningen håller, Goldie Hawn är där mycket bra som den svinrike översittartypen och Kurt Russell likaså som snickaren som blir föremål för hennes förakt men sen efter en sisådär 20 minuter när hon drabbats av minnesförlust och hans hämnd börjar ta vid så planar allting ut och blir egentligen bara rätt tråkigt och förutsägbart.
På 80-talet så accepterade man ju ändå att alla filmer där Goldie Hawn var med i började med: Tjejen som..i filmtiteln men nu när man egentligen bara översätter titeln till barnfilmer så känns detta rätt sunkigt.

Det dyker upp en och annan scen där man rör lite på munnen och då och då någon kommentar man fnissar åt men i det stora hela så blir allt bara sådär men med en rolig inledning och med glad uppiggande musik av Alan Sivestri.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...