torsdag 25 oktober 2018

Gringo (2018)






Den försynte affärsmannen Harold Soyinka börjar känna att både privatlivet och arbetet börjar glida honom ur händerna och han har hört rykten om att hans chefer Richard Rusk & Elaine Markinson kommer att sälja företaget och sparka ut honom inom kort.
Nu ska han ner till sitt affärsområde i Mexiko då han får veta att Richard & Elaine tänker följa med honom vilket kommer att visa sig förändra hela hans liv.



Det var lite svårt att få något stadigt grepp om den här historien som är en ibland hysteriskt rolig komedi men också emellanåt ytterst våldsam, actionfylld och spännande men jag roades ändå rejält även om slutet kan kännas väldigt Hollywoodskt med en sån där scen som man har sett i mängder med filmer förut.

Charlize Theron som den iskalle Elaine Markinson är helt klart filmens stora behållning, hon äger varenda scen hon är med i och är enastående rolig och får alla andra att hamna i skuggan även historiens huvudkaraktär Harold som spelas av David Oyelowo och hans chef Richard Rusk som gestaltas av Joel Edgerton.

Filmens regissör Nash Edgerton har lyckats att blanda ihop alla ingredienser på ett mycket bra, skruvat och underhållande sätt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...