onsdag 10 oktober 2018

Det som Göms i Snö: Säsong 1 (2018)







Poliskommissarie Peter Wendel (Robert Gustavsson) har precis återvänt till arbetet efter en längre tids sjukskrivning på grund av depression.
Nu blir han chef för en nystartad Kalla-Fall grupp inom Stockholmspolisen där han och hans team av mer eller mindre annorlunda medarbetare tar sig an ett fall som visar sig ha förgreningar långt in i maktens korridorer.


Jag hörde en del kritiska röster som menade på att den här serien var alldeles för långsam och seg men personligen så tycker jag att det just är det som är dess styrka.
Det är på nåt sätt tystnaden som för historien framåt och Robert Gustavsson som är helt enastående som Peter Wendel behöver inte prata så mycket, hans minimala minspel och ansiktsuttryck berättar mer än vad man behöver veta.
Det här är nog bland det bästa han gjort och det känns som om hans inre demoner kryper in under skinnet på en som tittare.

Visst snurras historien till ordentligt mot slutet och blir kanske lite orealistisk men regin av Kjell-Åke Andersson och Lisa Farzaneh är så tajt och skådespelarna så fantastiskt bra så en sådan liten detalj stör inte det minsta.

Manuset är skrivet av Hans Jörnlind och Aron Levander och bygger på en idé av Leif GW Persson. Det är ju inte sagt hur mycket GW har pusslat med historien men faktum är att hans ande finns med överallt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...