tisdag 5 februari 2013

Chawu (2009)






Trafikpolisen Kim blir förflyttad från storstaden Seoul till en liten ort uppe i bergen och tror att han kommer att få ett lugnt och stillsamt arbete med frisk luft och kanske även lite fiske.
När han anländer till platsen så visar det sig dock att polisen på plats har problem med någon eller något uppe i bergen som dödar befolkningen.

Regisören Jeon-Won Shin som även skrivit manus har byggt upp hela historien efter Peter Benchley's historia "Hajen".
Enda skillnaden är att denna utspelar sig uppe i bergen och inte på en turistfylld kust stad. Några scener är till och med faktiskt identiska från Steven Spielbergs filmatisering av "Hajen".

Polisen vill stänga av området från turism medans dom undersöker morden men höjdarna i området motsätter sig detta för att inte förlora intäkterna från från turisterna som kommer upp dit för att leva friluftsliv.
När väl en best är infångad och borgmästaren står och ler inför journalisternas kameror och meddelar att allting nu är över så dyker den åldrade rutinerade jägaren helt sonika upp och menar på att det inte är den som är skyldig till dåden.

Fotot är riktigt bra, effekterna rätt hyfsade men skådespelarna håller inte måttet i den här filmen som är en blandning av skräckfilm och komedi.
Poliserna springer omkring, snubblande och skrikande som en mix av Dupontarna och Stefan & Krister och som åskådare vet man inte riktigt på vilket ben man ska stå.

Idén var väl inte så pjåkig och det kunde ha blivit rätt sjyst men tyvärr.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...