tisdag 1 mars 2011

The Last Exorcism (2010)






Cotton Marcus (Patrick Fabian) är en präst som starkt tvivlar på sin tro men ändå reser runt på landsbygden i form av sitt ämbete och helar sjuka människor och fejkar dramatiska seanser, allt för att han ändå tror att dom människor han besöker tror så starkt på det han gör att dom blir botade från sina påstådda sjukdomar.

Några dokumentärfilmare följer med honom när han ska besöka den unga flickan Nell (Ashley Bell) vars far påstår är besatt av en ond ande.
Marcus ser genast tecken på inbillning och försöker få fadern att inse att här är det en psykologisk orsak som bäst botas av en läkare.

Allting tar dock oväntade vändningar och Marcus och filmteamet inser snart att ingenting på denna ensligt belägna gård är vad dom först trodde att det var.

På ett gammaldags filmsätt så är detta mer psykologisk skräck än våld med fantastiska effekter och detta kombineras med ett fantasifullt manus med en hel del oväntade svängar.
Trots att det inte är så mycket blod och våld så är det en fruktansvärd obehaglig stämning som genomsyrar hela filmen och mycket har ju att göra med att man får se hela historien genom dokumentärfilmarens kameraöga och det gör att det hela känns mycket realistiskt och skrämmande.

Dom relativt okända skådespelarna är mycket bra och även om man kanske skulle vilja veta mer när slutet väl kom så var detta en oväntat chockerande och bra upplevelse.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...