torsdag 10 mars 2011

Försoning (2007)


Original titel: Atonement



13-åriga Briony Tallis (Saoirse Ronan) bor med sin familj på ett stort gods ute på landet i 1930-talets England. Hon älskar att hitta på historier och drömmer om att bli författare.
En dag så ser hon sin äldre syster Cecilia (Keira Knightley) tillsammans med hushållerskans son Robbie (James McAvoy). Hon missuppfattar det hon ser och blandar ihop sanning och lögn, något som kommer att förändra livet för alla för all framtid.

En historia om den tunna linjen som skiljer sanning från lögn och om att kunna förlåta och försonas.
Jag visste ingenting om denna film innan jag satte mig framför TV:n men det tog bara några minuter innan jag var het såld.
Fotot är enastående vackert och den visuella upplevelsen tillsammans med den fantastiska musiken och skådespelarna gör detta till en helgjuten upplevelse.
Historien lunkar på i ett väldigt lugnt tempo men ändå med en otrolig hetta och en spänning som lurar där i bakgrunden hela tiden.
Regissören Joe Wright har verkligen av en dramatisk och erotisk historia lyckats att sätta ihop en helt fantastisk film.

Filmen blev nominerad för 7 Oscar och vann en för bästa foto av Seamus McGarvey.




   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...