torsdag 3 mars 2011

Alla Kungens Män (2006)


Original titel: All The Kings Men



Sydstatsadvokaten Willie Stark (Sean Penn) kritiserar ett skolbygge i 1940-talets Louisiana då han misstänker korruption och mutade politiker. Efter att skolan efter en tid rasar ihop och där tre barn dör så börjar lokalbefolkningen lyssna på vad Stark har att säga om styret i staten och det dröjer inte änge förrän han ställer upp i guvernörsvalet.
Willy Stark gör mycket för delstaten men han är också stenhård mot dom som går emot honom och gör precis vad som helst för att få sin vilja igenom.

Det verkligen vibrerar om Sean Penn i den här filmen och det är mäkta imponerande att se honom stå ute på landsbygden och hålla tal för den fattiga ortsbefolkningen.
Tyvärr så känns filmen lite seg vissa stunder trots väldigt bra skådespelare som Jude Law, Anthony Hopkins och Kate Winslet men fotot av Pawel Edelman är enastående och Sean Penn är som sagt strålande och räddar det mesta med sin totala närvaro.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...