torsdag 8 februari 2024

Freelance (2023)

 




Den före detta militären Mason Pettits (John Cena) vantrivs med sitt nuvarande liv som advokat bakom ett skrivbord där han enbart får ta tag i små obetydliga fall. Han och hans fru drar inte jämt hemma och den enda som får honom att le är hans dotter Casey (Molly McCann).

En dag så får han besök av en gammal kollega inom armén som tillfälligt vill anställa honom som livvakt till den kända journalisten Claire Wellington (Allison Brie) som ska ner till Sydamerika och intervjua diktatorn Juan Venegas (Juan Pablo Raba).
Mason kan inte tacka nej till pengarna trots hans frus negativa inställning till allting och dagen efter så befinner han sig i landet Paldonien.

Ett omaka par som till en början inte gillar varandra på äventyr i Sydamerika där dom får leka dadda åt en diktartor som först verkar vara en rätt blåst man med noll koll men som sen genomgår en förvandling samtidigt som respekten mellan Mason och Claire också växer. Action komedi ska detta vara och det är väl en beskrivning som passar in men trots en del små roligheter så är det inte speciellt roligt och actionscenerna imponerar inte heller.
Historien är rätt löjlig och regin rätt stel, skådespelarna gör sitt jobb hyfsat och det är lite fascinerande att se en Christian Slater som inte verkar ha åldrats ett dugg dom senaste 20 åren. Allt som allt så är den här filmen inte mer en lite underhållning för stunden.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...