söndag 11 februari 2024

Bytet av Stefan Ahnhem (2023)

 



Carl och Helene från Stockholm har gjort ett husbyte med Adam och Scarlett i Kalifornien för att under några veckor bara koppla av och plåstra om ett lite skrapat förhållande. Konstnären Adam som ursprungligen är svensk ska ha en utställning i Stockholm vilket passar det här bytet perfekt.
När Carl och Helene installerat sig i USA så tycker dock Carl att det inte känns bra, det känns inte som om det är samma hus som dom bilder dom sett och det ligger en obehaglig atmosfär runtomkring.
I Stockholm så befinner sig Adam i galleriet hela dagarna medan Scarlett tar det lugnt i solen på den stora altanen.
Hon får besök av grannfrun som dock beter sig konstigt och som ställer lite underliga frågor.

Två par på varsin kontinent i varandras hus där ingenting verkar vara normalt på någon sida. Det är en spännande inledning, psykologiskt obehaglig där man som läsare känner sig helt tom på svar. Tyvärr så suddas den här, nästan spöklika känslan ut på slutet när allting förvandlas till en brottsutredning.
Dom här underliga skrämmande detaljerna i början känns då enbart som ett sätt att lura in läsarna på någon väg som sen inte leder någonstans. 

Tydligen så har Stefan Ahnhem byggt historien på en verklig händelse och det gör ju att det känns lite mer kittlande men det finns en typisk filmisk del på slutet som gör det hela lite fånigt och som jag är övertygad författaren pusslat ihop själv.
  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...