onsdag 29 november 2023

Perry Mason - Säsong 2 (2023)

 




Året är 1932 och platsen Los Angeles. Advokaten Perry Mason (Matthew Rhys) och hans partner Della (Juliet Rylance) arbetar med affärsjuridik men vill hellre syssla med brottmål och chansen får dom när sonen till en av stadens mäktigaste män mördas kallblodigt i sin bil.
Polisen griper två unga fattiga mexikanska bröder och fallet verkar solklart innan rättegången ens börjat.
Perry Mason ser dock en hel del hål i den nästintill obefintliga utredningen och beslutar sig för att företräda dom anklagade.

Den här säsongen utspelar sig några månader efter det förra mordfallet och nu är Della permanent medarbetare och delägare i advokatbyrån som stapplar sig fram på halvtaskig ekonomi.
Det är en serie som är enastående i sitt visuella språk och med riktigt bra skådespelare i alla mindre och större karaktärer.
Det är snyggt, elegant, skitigt och rått i en historia som ger sig in på en del områden för tiden väldigt känsliga. Homosexualitet och minoriteters odrägliga liv i USA.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...