söndag 12 november 2023

Gaia (2021)

 




2015 så kom det en svensk mystisk thrillerserie med skräckinslag som hette Jordskott och den här filmen känns faktiskt ganska närbesläktad med den produktionen. Det handlar om krafter i miljön som slår tillbaka mot oss människor.

Den Sydafrikanske naturvårdaren Gabi (Monique Rockman) är ute i djungeln med sin kollega Winston (Anthony Oseyemi) för att kontrollera några kameror som dom har uppsatta i området.
Paret kommer ifrån varandra och Gabi råkar fastna i en fälla där hon skadar sitt ben allvarligt.

Hon blir omhändertagen av en man och hans son som bor i skogen i en liten nedgången stuga och dessa två eremiter verkar leva ett ganska underligt liv men trots sin misstänksamhet mot dom två så inser hon snart att det finns andra saker därute bland träden som är bra mycket hotfullare.

En tankeväckande och samtidigt obehaglig historia där regissören Jaco Bouwer verkligen använt den täta skogen på ett perfekt sätt för att det ska bli så bisarrt skrämmande som möjligt.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...