torsdag 27 april 2023

The Clearing (2020)

 




Det är inte så ofta man ser något nytt när det kommer till zombie-genren men den här filmen bjuder ändå på några nya fräscha idéer även om det tyvärr är så att regissören och manusförfattaren David Matalon inte lyckats med att få ihop alla detaljer på ett bra sätt.

Här är det Tom spelad av Liam McIntyre som i ett försök att lappa ihop ett trasigt förhållande till sin dotter (Aundrea Smith) tar med henne på en camping weekend i husbilen. 
Dom två hinner dock inte socialisera någonting egentligen för när dom vaknar upp den första morgonen så har någonting hänt på campingplatsen under natten. Folk är helt galna och springer runt och dödar varandra besinningslöst och Liam hittar inte sin dotter någonstans och ser sig nu fångad i husbilen.

Det här med långsamma och snabba zombies på film har ju diskuterats en hel del, här är dom lika snabba som dom var som levande människor vilket innebär att Tom inte har många sekunder på sig att tänka när han blir attackerad. Man får aldrig veta varför människor helt plötsligt förvandlats utan här är det full fajt mellan denna farsa och resten av folket på campingplatsen och striden pågår egentligen hela filmen förutom dom sista minuterna när handlingen (om man nu kan prata om någon sådan) lugnar ned sig något.

Om nu den här historien skulle handla om Tom och hans dotter så är dom tillsammans i filmen i typ 5 minuter så något familjedrama hinns ju aldrig med, det här är som en MMA fajt mellan Tom och dom levande döda i 1 timma och 20 minuter utan någon som helst förklaring och mer än så går inte att förklara.
 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...