söndag 9 april 2023

Broadchurch - Säsong 1 (2013)

 




Kriminalinspektören Ellie Miller kommer tillbaka till den lilla staden Broadchurch från en semester i Florida i tron att hon ska få tillträda sitt nya jobb som kommissarie. Istället så har den ökända Kommissarien Alec Hardy fått hennes jobb och hon ser sig nu istället som hans närmaste assistent. Hardy som inte är från orten har inte lätt att passa in och samarbetet mellan honom och Ellie är inte helt friktionsfritt.

Dom två poliserna hinner knappt presentera sig för varandra innan en 11-årig pojke hittas död på stranden. Det visar sig att det är en av Ellie's sons bästa vänner och hela orten hamnar i chocktillstånd när det visar sig att han mördats.

Ett enastående kriminaldrama där spänningen är som en apterad bomb som riskerar att brisera vilken sekund som helst. Alla i den lilla kuststaden Broadchurch är misstänkta och i sin tur misstänker alla andra.

Skådespelarna med David Tennant och Olivia Colman i huvudrollerna är fantastiska och slutet på denna säsong är bland det mest dramatiska och tragiska jag upplevt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...