måndag 3 april 2023

Stormvarning av Maria Adolfsson (2019)

 



Doggerland är en liten ögrupp belägen ute i Nordsjön mellan Skandinavien och Storbritannien där språk och kultur är en blandning av det skandinaviska och det brittiska och därute på Heimö så lever och arbetar kriminalkommissarien Karen Eiken Hornby.

Doggerland existerar ju inte på riktigt utan är en uppdiktad plats av författaren Maria Adolfsson men hon har gjort ett så gediget jobb och en så realistisk beskrivning av dom karga öarna och människorna som lever där att det inte är svårt att tro på att dom verkligen skulle finnas på riktigt.

Det här är den andra berättelsen om kommissarie Karen Eiken Hornby och här blir hon abrupt avbruten mitt i julfirandet med familj och vänner eftersom det skett ett misstänkt mord på grannön Noorö.
Karen som har släkt på ön får genast problem eftersom några av dom måste höras i utredningen vilket inte ses med blida ögon.

Samtidigt som Karen befinner sig mitt i denna mordutredning så lever en av hennes bästa vänner i ett förhållande med en man som är en mäktig politiker på öarna men också en notorisk kvinnomisshandlare och hon har nu bestämt sig för att fly.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...