fredag 11 november 2022

The League (2003)

 


Original titel: The League of Extraordinary Gentlemen



Filmen bygger på en tecknad serie av Alan Moore och Kevin O'Neill och den grunden är rätt stadig att stå på men tyvärr så har regissören Stephen Norrington inte tagit hand om den på rätt sätt. Pengar har definitivt inte saknats, det kan man se på dom ibland fantastiska specialeffekterna och fotot av dansken Dan Laustsen är också riktigt snyggt och coolt.
Den inledande kvarten lovar också en hel del, man förväntar sig ett storslaget äventyr men som sen tyvärr faller pladask.

Skådespelarna runtomkring Sean Connery håller inte måttet, karaktärerna är blekt färglösa och efter en stund så är det bara det visuella som roar.

Handlingen utspelar sig i slutet av 1800-talet. Både England och Tyskland utsätts för terrorattacker och eftersom dom anklagar varandra så hotas Europa av krig. Den engelska spionchefen M (Richard Roxburgh) vänder sig till den ökända äventyraren Alan Quatermain (Sean Connery) och vill att han ska leda en grupp på sex personer som ska spåra och tillintetgöra terroristen som kallar sig The Phantom. Med i detta hopplock av personer finns bland annat dom kända romanfigurerna Kapten Nemo (Naseeruddin Shah), Dr. Jekyll och hans alter-ego Mr. Hyde (Jason Flemyng) och Dorian Gray (Stuart Townsend).

Det är enormt mycket referenser till klassiska romaner och romanfigurer, filmer och sagor och sånt är ju alltid kul om det görs bra men som sagt så blir det här bara en smaklös soppa och dom scener som ska försöka innehålla lite humor är bara fjantiga.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...