torsdag 24 november 2022

Springfloden - Säsong 1 (2016)

 




Året är 2011 och det stundar sommarlov för eleverna på Polishögskolan men innan dom lämnar skolan så får dom en uppgift som handlar om att gå igenom ett olöst mord från 1990 och se vad dom kan komma fram till. Olivia Rönning tar uppdraget på fullaste allvar och upptäcker också ganska snart att detta var ett fall som hennes nu döde far jobbade med när han var kommissarie.

10 intensivt spännande avsnitt där poliseleven Olivia Rönning och den före detta kommissarien, numera uteliggaren Tom Stilton tillsammans jagar en mördare som klarat sig i 21 år. Olivia hamnar här i en för henne helt okänd värld av hemlösa, gangsters och internationella företagsledare som går över lik för pengars skull.

Julia Ragnarsson och Kjelle Bergqvist är strålande bra som dom två omaka utredarna som arbetar på egen hand utanför polisorganisationen. Manuset är klurigt och det är två historier som går parallellt med varandra men som sen till slut går ihop och fäster sig.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...